Muutub politseiameti struktuur

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipeadirektor Raivo Aeg.
Politseipeadirektor Raivo Aeg. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Alates 1. novembrist muutub politseiameti struktuur, kuhu luuakse politseipeadirektori asetäitja ametikoht politseitöö alal ning jagatakse neljaks osakonnaks senine politseitöö osakond.

Politseipeadirektori uueks asetäitjaks saab Raigo Haabu, kelle praeguseks töökohaks on kaitsepolitseiamet, teatas politseiamet.

Politseipeadirektor Raivo Aegi sõnul on muutuse eesmärgiks tugevdada politseiameti suunavat, koordineerivat ja korraldavat rolli siseturvalisuse tagamisel ning avaliku korra kindlustamisel.

«Sealhulgas suurendab muutus politseiameti osa liiklusjärelevalve tugevdamisel ning liiklusohutuse tagamisel,» lausus Aeg.

Siseminister Jüri Pihl rõhutas politseiameti struktuurimuudatuste juures vajadust muuta selgepiirilisemaks tööalane vastutus.

Pihl ootab politseipeadirektori asetäitjalt politseitöö alal senisest suuremat panust korrakaitse ja eriti liiklusturvalisuse tagamiseks. «Praegune olukord liikluses nõuab politseitöö kindlakäelist juhtimist ja töökorralduse muutmist,» ütles Pihl.

Alates 1. novembrist jagatakse senine politseitöö osakond neljaks osakonnaks, milleks on kriminaalosakond, liiklusjärelevalve- ja korrakaitseosakond, analüüsi- ja planeerimisosakond ning väliskoostöö osakond.

Osakonnad moodustatakse praeguse politseitöö osakonna samanimeliste talituste baasil ning see ei too kaasa politseiameti töötajate arvu ega kulutuste suurendamist.

Seoses osakondade arvu suurenemisega saab politseipeadirektoril olema kaks asetäitjat senise ühe asetäitja asemel - üks politseitöö alal ning teine halduse alal.

Politseipeadirektori asetäitjaks politseitöö alal saab Raigo Haabu, kes hakkab osakonnajuhtide kaudu juhtima kriminaalosakonna, liiklusjärelevalve- ja korrakaitseosakonna ning analüüsi- ja planeerimisosakonna tööd.

Politseipeadirektori asetäitja halduse alal hakkab osakonnajuhatajate kaudu juhtima väliskoostöö osakonna, teenistusosakonna, infosüsteemide osakonna ja logistikaosakonna tööd. Sellel ametikohal jätkab tööd politseipeadirektori senine asetäitja Erki Nelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles