Savisaar nimetas Keskerakonna valimisvõidu ennustamist vandenõuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et äsja valminud uuring, mis prognoosib eelolevatel valimistel Keskerakonna ülekaalukat valimisvõitu, on osa erakonna poliitiliste vastaste kampaaniast.


Savisaar viitas eilses Eesti Päevalehes avaldatud uuringufirma Klaster tehtud uuringu andmetele, mille kohaselt on Keskerakonnal praegu, kui iga kolmas inimene alles kaalub, kellele oma hääl anda, Tallinnas 35 protsendi valijate toetus.

«Me peame seda üheks valimiskampaania osaks, mis on selleks välja kuulutatud, et meie pooldajad muutuksid loiuks ja valimistele ei tuleks, arvates et võit on nagunii käes. Sama trikki tehti ka eelmistel valimistel ja mõned inimesed tõesti uskusid seda. Aga ma arvan, et inimesed on nüüd ettevaatlikumad ja ei usu igasuguseid valimiseelseid nõkse,» ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

«See uuring on tehtud mingi mulle tundmatu firma poolt ja seal on mitmeid küsitavusi,» lisas linnapea. Uuringu läbi viinud uuringukeskus Klaster tegutseb ettevõtte kodulehe andmetel juba viis aastat ning klientide seas on firma kodulehel kirjas ka Tallinna linnavalitsus.

Eriti uskumatuks pidas Savisaar uuringu põhjal esitatud väidet, et Nõmme linnaosas on Reformierakond populaarsem kui Keskerakond. «Ja üldse, ma tahan öelda, et mingist valimisvõidust on veel vara rääkida. Ma arvan, et eelseisva 11 päeva jooksul jõutakse meid veel igasuguse poriga üle kallata,» lausus Tallinna linnapea teema lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles