Šveitsi kohus mõistis eestlasest juveeliröövli vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Šveitsi Berni kohus mõistis kolmapäeval 43-aastase eestimaalase 2003. aastal sooritatud juveelipoe röövi eest eest 16 kuuks vangi, kirjutab Berner Zeitung.

Süüdistuse järgi osales mees 2003. aasta märtsis Berni kesklinnas juveelipoe röövimises. Mees kuulus kuritegelikku jõuku, mis röövis mitmeid juveelipoode Šveitsis ja Saksamaal.

Politsei jõudis eestlase jälile tänu kinnastele ja mütsile, mille ta kuus aastat tagasi poeröövi järel kuriteopaiga läheduses ära viskas. Kriminalistikaeksperdid said kindalt ja mütsilt mehe DNAd.

Eestlaseni jõudsid Šveitsi politseinikud eelmise aasta lõpus, kui nad hakkasid oma Saksa kolleegidega DNA andmebaase vahetama. Selgus, et mütsilt ja kinnastelt leitud DNA sobis eestlasega, kes kandis Saksamaal vanglakaristus seal toimepandud juveeliröövide eest.

Saksamaa andis eestlase Šveitsile kohtupidamiseks välja mullu detsembris.

Kohus määras eestlasele vaid 16-kuulise vanglakaristuse, arvestades, et ta on samasuguste tegude eest Saksamaal juba aastaid vangis olnud. Eestlase jõugukaaslased kannavad Saksamaal erineva pikkusega vanglakaristusi, mis ulatuvad kuni üheksa aastani.

Pärast karistuse kandmist saadavad Šveitsi võimud juveeliröövli riigist välja Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles