Tallinna linnavolikogu peab viimase istungi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Tallinna volikogus 63 liiget, pärast pühapäevaseid valimis suureneb nende arv 79ni.
Praegu on Tallinna volikogus 63 liiget, pärast pühapäevaseid valimis suureneb nende arv 79ni. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna koguneb oma viimasele istungile Tallinna linnavolikogu kuues koosseis, mis valiti 16. oktoobril 2005.


Koosseisu volitused algasid 9. novembril. Volikogu esimeheks sai Toomas Vitsut, kellele see oli juba teine ametiaeg. See volikogu koosseis pidas nelja aasta jooksul 92 istungit, tänane istung on järjekorranumbrilt 93.

Volikogu menetlusse esitati 1586 eelnõu ning võeti vastu 1184 otsust ja 229 määrust. Volikogu liikmed esitasid nelja aasta jooksul 386 arupärimist ja esinesid 356 korral avaldustega.

Selle koosseisu volituste ajal on linnavolikogusse kuulunud kokku 101 inimest. 63 praegusest volinikust 33 on olnud volikogu liikmed selle koosseisu algusest kuni lõpuni. Kõigist 92 istungist on ainsana osa võtnud üksainus linnavolinik - Juri Poljakov. 90 istungist on osa võtnud Jaak Vihmand, kes liitus volikoguga pisut hiljem.

Vaid ühelt istungilt on puudunud Toomas Vitsut, Toomas Sepp, Ruslana Veber ja Vjatšeslav Prussakov, kõik Keskerakonnast. Kahelt istungilt on puudunud Igor Kravtšenko ja Märt Sults Keskerakonnast ning Reformierakonna fraktsiooni liige Kairi Kärner.

Kõige vähem - umbes pooltel istungitel - on kohal olnud Aivar Kuusmaa, Erika Salumäe ja Liisa-Ly Pakosta. Jüri Pino, kes sai volikogu liikmeks hiljem, on osalenud kolmandikul istungitest (56 istungist 19).

Alates möödunud aasta 21. veebruarist, kui käivitus automaatne sõnavõttude registreerimise süsteem, on viis sagedasemat sõnavõtjat ja küsijat olnud Tarmo Kruusimäe, Matti Tarum, Ülle Rajasalu, Tiina Mägi ja Nikolai Stelmach.

Palju on sõna võtnud veel Remo Holsmer, Märt Kubo, Kairi Kärner, Jaak Vihmand, Tarmo Lausing, Arvo Uukkivi, Tiit Sinissaar, Helge Hallika, Valdek Mikkal ja Gennadi Vihman.

«Ma arvan, et selles linnavolikogu koosseisus on nii mõnigi noor poliitik läbi teinud oma õpipoisi- ja selliaja ning edaspidi saame neist veel suures poliitikas palju kuulda. Aga samas on ehk just alustavate poliitikute rohkuse tõttu olnud see koosseis paari-kolme varasemaga võrreldes märksa valjuhäälsem ja tormakam. Aga loodetavasti jääb kõigile meelde üksnes hea,» lausus Vitsut nelja-aastase tööperioodi kokkuvõtteks.

Tänane linnavolikogu istung algab traditsiooniliselt kell 16 linnavolikogu hoones. Pärast viie päevakorrapunkti arutamist tuleb vaheaeg, mille jooksul siirduvad volinikud raekotta, kus peetakse istungi teine, vabamas vormis osa ja tehakse kokkuvõtteid tehtud tööst.

Volikogu pressinõuniku Ester Šanki tuleb istungi esimene osa pidada volikogu saalis seetõttu, et seal on elektrooniline hääletussüsteem, ilma milleta tänapäeval enam hakkama ei saada. Raekojas kuulatakse sõnavõtte ja avaldusi, mille puhul hääletamine pole vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles