IRL tegi Harku vallas puhta töö

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanem Kaupo Rätsepp oli Harku vallavolikogu valimistel teistest kandidaatidest mäekõrguselt üle.
Vallavanem Kaupo Rätsepp oli Harku vallavolikogu valimistel teistest kandidaatidest mäekõrguselt üle. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liit sai eilsetel valimistel Harku 21-kohalises vallavolikogus 11 kohta.


Teisele kohale tulnud Reformierakond sai viis ning kolmandaks jäänud Keskerakond kaks mandaati. Kaks volikogu kohta sai ka Harku Valla Kodanike Ühenduste Liit ning Erakond Eestimaa Rohelised pidi leppima ühe mandaadiga. Sotsiaaldemokraadid, Rahvaliit ning üksikkandidaat Mikk Sõggel seekord volikokku ei pääsenud.

Suurimaks häältepüüdjaks oli IRLi kuuluv praegune vallavanem Kaupo Rätsepp, kes kogus 708 häält. Teiste IRLi saadikute häältesaak kõikus 65 ja 130 hääle vahel.

Reformierakonna nimekirjas tegi parima tulemuse endine vallavanem Ott Kasuri 255 häälega. Keskerakonna nimekirjas oli edukaim Galina Kostõleva 305 häälega ning roheliste kandidaat Ain Kabal pääses volikokku 89 häälega.

Harku Valla Kodanike Ühenduste Liidu kandidaadid Priit Kotkas ja Martin Talts said volikokku vastavalt 89 ning 77 häälega.

Eelmistel, 2005. aastal toimunud kohalikel valimistel sai Rätsepp 66, Kasuri 176, Kostõleva 36 häält. 2005. aastal oli keskerakondlastest edukam hoopis Sulev Roos, kes sai toona 236 ja tänavu 207 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles