Rando Värnik: millist maaelu me tahame?

Rando Värnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rando Värnik
Rando Värnik Foto: Postimees.ee

Rando Värnik kirjutab, et põllumajandustootmise struktuuri muutmine pole otstarbekas, maaettevõtlust peab mitmekesistama ja selle lisandväärtus peab nõuande- ja teadustöö abil kasvama ning väärtustada tuleb oma riigi maad, inimesi ja koostööd.

Uue maaelu arengukava eelarve vastuvõtmise eel on vaja mõelda, millisena me soovime näha Eesti maaelu 2020. aastal. Traditsioonilise põllumajanduse ja tehnoloogiate arenguga väheneb sektoris tööhõive ja üha enam vajatakse spetsialiste, kes on suutelised juhtima tehnoloogiaid ja vastutama nende kasutamise eest.

Põllumajandustootmise kontsentreerumine on möödapääsmatu, kui tahame konkureerida oma toodetega rahvusvahelistel turgudel. Protsessiga käib kaasas ka põllumajandusliku tootmisettevõtte käes oleva haritava maa kasv, mis tähendab, et suuremad tootmisüksused on muutunud suuremaks oma varade väärtuselt, kuid samas on kasvanud ka nende ettevõtete võõrvahendite kasutus, mis on muutunud tihti kriitiliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles