Tallinna juhtkond esines valimistel edukalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juht Edgar Savisaar pärast võidukõnet tantsutüdrukute esinemist nautimas.
Keskerakonna juht Edgar Savisaar pärast võidukõnet tantsutüdrukute esinemist nautimas. Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tegi eilsetel valimistel 38 931 häälega kohalike ja riigikogu valimiste rekordi.


Paremuselt kolmanda tulemuse sai abilinnapea Deniss Boroditš, kes kogus 6642 häält. Abilinnapea Merike Martinson sai 1099 häält.

Edukad olid valimised ka mitmele linnaosavanemale. Haabersti linnaosa vanem Viktor Vassiljev kogus 5582 ning Kristiine vanem Mihhail Korb 3278 häält. Nõmme vanem Rainer Vakra sai 2614 häält.

Mustamäe linnaosa vanem Kalle Mihkels kogus 1293, Pirita vanem Tiit Terik 858, Põhja-Tallinna vanem Enno Tamm 451 ning Lasnamäe juht Kalle Klandorf 352 häält.
Kesklinna vanem Marek Jürgenson kogus 334 häält ning jäi volikogu koosseisust välja.

Abilinnapea Kaia Jäppinen sai 130 häält ning pääses volikokku kompensatsioonimandaadiga. Volikogu ukse taha jäid abilinnapead Jaanus Mutli (177 häält), Eha Võrk (131 häält) ning Taavi Aas (88 häält). Linnaosavanematest ei pääsenud volikokku kesklinna vanem Marek Jürgenson.

Tegemist on esialgse kokkuvõttega enne seda, kui niinimetatud peibutuspardid on oma volitused peatanud ning nende asemele asendusliikmed määratud. Päris kindlasti ei hakka volikogus tööle Keskerakonna nimekirjas edukalt esinenud Euroopa Parlamendi saadik Vilja Savisaar ning riigikogu liikmed Jüri Ratas, Olga Sõtnik, Kadri Simson, Mailis Reps, Rein Ratas, Evelyn Sepp, Ain Seppik, Lauri Laasi, Nelli Privalova, Enn Eesmaa ja Vladimir Velman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles