Nõukogu kiitis ETV2 avamise heaks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERR

ETV2 testkanali kava arutanud ringhäälingunõukogu leidis, et rahvusringhääling peab kanali avama augustis ning hoidma töös kuni aasta lõpuni.

Testkanal on eetris kuni kuus tundi päevas ja kuni 40 tundi nädalas, vahendas Eesti Rahvusringhäälingu pressiesindaja Anneli Tõevere-Kaur.

«ETV2 testkanal levib digitaalplatvormil. Sealt leiab endale meelepärast kultuurihuviline vaataja. Pekingi olümpiamängude ajal aga aitab testkanal vahendada spordiülekandeid kõrvuti ETV põhikanaliga,» rääkis Tõevere-Kaur.

ETV2 testkanal eristub Eesti teleprogrammidest oma saatevalikuga - kultuurisaadetel saab olema suurem osakaal.

«Rahvusringhääling ei suuda ühe teleprogrammiga töötades rahuldada vaatajate erinevaid huvisid, pakkuda piisavalt väiksematele sihtrühmadele mõeldud saateid – laiemale avalikkusele suunatud programm nõuab praegu suurema osa eetriajast,» lisas Kaur.

Pekingi suveolümpiamängude edastamise ajal augustis on ETV2 testkanalit võimalik kasutada ka uute tehnoloogiliste lahenduste järeleproovimiseks.

Ühtlasi võimaldab sissetöötamise aeg ette valmistada ETV2 täisprogrammiga kanali käivitamist 2009. aasta alguses. Täisprogrammiga kanali avamine eeldab täiendavat rahastamist 2009. aasta riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles