Evelin Ilves: meil on veel palju teha, et kõik lapsed tunneks end võrdselt hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Karli Saul

Täna laste asendushoolduse võimalusi käsitlevat konverentsi «Meie lapsed» avades ütles Evelin Ilves, et meie ühiskonnas on veel palju teha selle heaks, et kõigisse lastesse suhtutaks võrdselt, olenemata sellest, kas nad elavad koos vanematega või mitte.

Evelin Ilves tunnustas MTÜ Oma Pere tegevust vanemliku hoolitsuseta laste lapsendamise toetamisel ja asendusperede leidmisel ning koolitamisel.

Ta avaldas heameelt, et Eesti pered on valmis lapsendama. «Samas on mul kurb tõdeda, et meie ühiskond ei ole veel selleks kõigeks valmis. Siin on meil veel palju teha selle heaks, et lapsed tunneksid ennast turvaliselt ja hästi nii lasteaias, koolis, huviringis. Et lastesse suhtutakse kui võrdsetesse, olenemata sellest, kas elatakse koos vanematega, asendusvanematega või lastekodus,» lisas Evelin Ilves.

Ta arvas, et avalikkus peab rohkem rääkima võimalustest, kuidas aidata abi vajavat last. «Igaüks meist saab anda oma panuse: märgata ja toetada oma lähikonnas või ümbruskonnas raskustes olevat perekonda, olla hea sõber mõnele asenduskodus elavale lapsele või siis pakkuda talle hoolt ja armastust oma peres,» lisas Evelin Ilves.

Koos sotsiaalministeeriumiga asendushoolduse konverentsi korraldanud MTÜ Oma Pere eesmärk on aidata vanemliku hoolitsuseta lapsi, toetades nende lapsendamist. Ühingu liikmed panustavad oma aega ja teadmisi, et informeerida avalikkust vanemliku hoolitsuseta laste abistamise võimalustest, korraldada koolitusi, anda välja õppematerjale ja teha koostööd naaberriikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles