Mitmed omavalitsused võivad olla suures rahahädas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vallavanem Jüri Ellram
Imavere vallavanem Jüri Ellram Foto: Andrus Eesmaa

Eesti omavalitsustest paarkümmend võib täna olla tõsises rahahädas, näiteks Imavere vald on esimesena esitanud riigile saneerimistaotluse näol abipalve.

Kesk-Eestis asuv Imavere vald pidi suvel endale tunnistama tõsiasja, et ilma abita nad aasta lõpuks ots-otsaga kokku ei tule - neid kummitas paarimiljoniline miinus, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis»

Laenukoormus on Imavere vallal piiripeal ja rahaliselt tähendab see 6 miljonit krooni. Algas kõik 10 aastat tagasi katlamaja rekonstrueerimiseks võetud ja tuleval aastal lõppeva kahemiljonilise laenuga, kuid laenu on tulnud võtta koolimaja ja Imavere aleviku reoveepuhastusseadmete ehituse kaasrahastamiseks ning lasteaia renoveerimiseks.

Kui paljud omavalitsused abi vajavad, et tea keegi - regionaalminister Siim Valmar Kiisler arvab, et see võib olla umbes viis protsenti ehk 15 omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles