Häirenuputeenusega saab liituda ka kesklinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanurid saavad abi häirenupust.
Vanurid saavad abi häirenupust. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna abilinnapea Merike Martinson tutvus linna hoolekandekeskuses uue teavituspunktiga aadressil Estonia puiestee 15 ning arutas keskuse tegevjuhi Imbi Eesmetsaga häirenuputeenuse laiendamist Tallinna eakatele. Nüüd on võimalik liituda selle teenusega ka südalinnas.


Tallinnas alates 2007. aasta sügisest üksikvanuritele pakutav mobiilse häirenupu teenus on Euroopa mitmes riigis kasutusel juba aastaid ning võimaldab kiiresti kutsuda vajalikku abi.

Teenuse osutamiseks on vanurite kodudesse paigutatud kohalikud valveseadmed koos vee- ja kukkumiskindlate häirenuppudega, mis võimaldavad ööpäevaringselt saada otseühendust häirekeskusega.

Lisaks häirekeskusele on süsteemi lülitatud linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad, mis korraldavad koduhooldusel olevate klientide abistamist, ning Tallinna hoolekandekeskus.

Eesmets ütles, et liikumisraskustega üksi elavatel eakatele on saanud saatuslikuks nii vannitoas kui WC-s käimine, õnnetult voodist tõusmine või mõni teine ootamatu olukord. Sellisel juhul on kõrvalabi hädavajalik.

«Tallinna hoolekandekseskuse kaheliikmelised brigaadid on aidanud inimesi erinevates olukordades ja seda just ajal, mil abi on vähem kättesaadav, põhiliselt õhtuti alates kella viiest kuni hommikul kella kaheksani,» ütles Eesmets. «Brigaadis on kogemustega sotsiaaltöötajad, kel on oskused erineva abi osutamiseks ning telefoni teel saavad nad ühendust võtta eaka soovitud isikutega, samuti kutsuda kiirabi.»

Seadme paigaldamine ja teenus on praegu eakale tasuta ning vabu seadmeid veel jätkub. See võimaldabki teenuse osutamist laiendada.

Tallinn on tänavuses eelarves planeerinud häirenuputeenuse osutamiseks 2,1 miljonit krooni. Praeguseks on teenust kasutanud rohkem kui 100 eakat. Kõige enam on kliente Mustamäel ja Lasnamäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles