Peatusteta reis ümber maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil filmib Rebecca teda pildistavat fotograafi.
Pildil filmib Rebecca teda pildistavat fotograafi. Foto: Postimees.ee

Kolmapäeval põikas Eestisse austraallanna Rebecca Campbell, kes kihutab 33 päevaga kordagi peatumata ümber maailma. Ta püüab tõestada, et Skype’i saab kasutada kõikjal, ka liikumise pealt.

Tallinna jõudes on 26-aastasel Sydneyst pärit Rebeccal vedanud, sest möödunud ööl õnnestus tal magada tervelt neli ja pool tundi. Seda on Londonis copywriter’ina töötava Rebecca jaoks palju, sest viimased 23 päeva, mil ta on tormanud ühest riigist teise, peatudes igas paigas vaid päevakeseks, on ta põõnanud ööpäevas keskmiselt kolm tundi. Rebecca on küll väsinud, aga näeb plätudes ja pikas suvises kleidis reibas välja. «Imestan, et olen nii hästi vastu pidanud. Isegi kurk pole haigeks jäänud,» ütleb ta naeratades.

Et Rebacca peab olema pidevalt liikumises, ei tohi ta ühekski tegevuseks, sealhulgas ka magamiseks ega intervjuu andmiseks maha istuda. Sestap poeme Viru väravate juures velotaksosse ja alustame sõitu vanalinnas. Tugevalt raputavad munakivitänavad ega juhi oskuslikud, kuid kohati ekstreemsed manöövrid, ei häiri Rebeccat mitte üks raas, sest reisi jooksul on ta sõitnud ligi 300 transpordiliigiga alates kaamelist ja lõpetades karusselliga.

Lennukisõite on tal seljataga 11, neist enamik pikamaalennud. Sellele vaatamata ei suuda Rebecca järgmist õhkutõusmist ära oodata, sest lennuk on ainus koht, kus ta peab välja lülitama oma telefoni ja muud tehnilised vidinad, mis hõivavad poole tema tillukesest kohvrist. «Ma poleks kunagi arvanud, et lennuk on parim asi maailmas,» sõnab Rebecca.

Hüpe Raekoja platsil

Kõige ebameeldivamalt tundis ta end 30-tunnisel rongisõidul Hiinas, kus jagas vagunit nelja hiina mehega. «Uks oli lukus ja internetti polnud. Olin rongis ainuke lääne naine. See oli hirmus,» meenutab rändur.

Rebecca missioon on tõestada, et Skype’i saab kasutada 17 maailma nurgas ning ka liikumise pealt. Kuid mitte igal pool pole see tal õnnestunud.

Näiteks Austraalia metsikul sisemaal ja Hiinas Jangtse jõel. Sõidust Alaskale pidi ta koguni loobuma, sest tõenäoliselt poleks tal õnnestunud kaugel merel viibides netiühendust säilitada.

Reisi tehnilist poolt peabki Rebecca kõige kurnavamaks, sest wifi otsimine ja fotode, videote ning reisikirjade postitamine oma blogisse www.skype.com/go/nomad võib olla üsna väsitav. Skype’i nomaadi videoprojektideks on hüppe- ja 360-kraadine keerutamise video. Esimese tegemiseks valis ta esmalt Raekoja platsil välja kaadrisse jääva tausta, siis andis kaamera ajakirjaniku kätte, markeeris koti ja telefoniga kaadrisse sisse- ja väljahüppamise kohad ning ... hüppas. Reisi lõppedes monteerib ta kõik lõigud kokku ning tulemuseks ongi reis ümber maailma paari minutiga.

Ergutav Millimallikas

Enne uude riiki saabumist küsib Rebecca oma blogis kohalikelt, mida ta peaks nägema, sööma või tegema. Eestlased soovitasid restorane Egoist ja Ö ning Valli baari firmakokteili Millimallikas. Pits tekiila, aniisiviina ja tabascoga lõi Rebeccal hetkeks hinge kinni, kuid mõjus värskendavalt ja tekitas isu teisegi järele. Õnneks oli ta söönud hetke eest Eesti Majast kaasa ostetud mulgiputru. Valli baaripinki ta loomulikult ei puudutanud, vaid seisis vapralt selle kõrval püsti.

Paigal püsimatuse tõttu on Rebecca toitunud peamiselt kiirtoidust. «Ma ei jõua ära oodata, et saaksin süüa kodus lihtsat purgisuppi või midagi muud kohutavat,» tunnistab Rebecca.

Pärast ringsõitu vanalinnas suundume Radissoni hotelli 24. korruse terrassile. Rebecca võtab kotist oma ainsa reisikaaslase, Tiibeti nuku De de Mari ja filmib temaga 360-kraadise keerutamislõigu. De de Mariga kohtus Rebecca Hiinas. «Erinevalt minust ei ole ta pesnud oma riideid ega ennast kogu reisi vältel,» naljatab Rebecca, vaadates Tallinnale. «Tallinn on ilus. Eriti meeldivad mulle vanad majad. Austraalias pole ükski maja rohkem kui 200 aastat vana, nii et mulle on kerge muljet avaldada.»

Sadamas, enne Peterburi suunduvale kruiisilaevale astudes, palub Rebecca, et saadaksin talle kindlasti foto Tallinna uuest täisautomaatsest WCst, millest vanalinnas velotaksoga möödusime. Tallinna, Skype’i peakontorisse tuleb ta tagasi 6. juunil ehk reisi viimasel päeval. «Lähen otse hotelli ja magan. See oleks taevalik!»

Rebecca reis arvudes

25. maiks oli Rebecca:

reisinud üle 72 000 kilomeetri,

külastanud 22 lennujaama ja lennanud 11 lennukiga (neist 90 protsenti pikamaalennud),

reisinud läbi 26 ajavööndi,

maganud 20 päeva jooksul keskmiselt 3 tundi, nädal enne seda 2 tundi,

reisinud 476 tundi vahetpidamata,

kasutanud üle 300 transpordiliigi,

saanud päevas 200 sõnumit ja 300 e-kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles