Marhaba Tours viskas töötajad tänavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marhaba Toursi töötajad Angela Karulin (vasakult) ja Roberta Rebane ootavad, et firma nendega korrektselt lepingu lõpetaks ja koondamisraha maksaks.
Marhaba Toursi töötajad Angela Karulin (vasakult) ja Roberta Rebane ootavad, et firma nendega korrektselt lepingu lõpetaks ja koondamisraha maksaks. Foto: Mihkel Maripuu

Reisikorraldaja Marhaba Tours teatas neljapäeval oma töötajatele, et neil tuleb lahkuda, kuna firma paneb uksed kinni.

Neljapäev algas Marhaba töötajatele nagu tavaline tööpäev – talvisel hooajal korraldas firma veel reise Egiptusesse, suvel keskenduti aga vaid teiste reisikorraldajate toodete vahendamisele. Pärastlõunal kutsuti aga inimesed kokku, teatati neile, et firma lõpetab tegevuse, ning paluti asjad kokku korjata.



«Meil kästi alla kirjutada paberile, et lahkume töölt omal soovil ja saame ühe kuupalga suuruse kompensatsiooni,» rääkis firmas reisikonsultandina töötav Angela Karulin. Tema kolleegi Roberta Rebase sõnul lülitati arvutid lihtsalt välja ning ei lubatud isegi klientidega pooleli olevad asjaajamisi lõpetada ega neid juhtunust teavitada.



Naiste sõnul juhtinud firmat seni egiptlastest omanikud, kuid neljapäeval teatati, et firma etteotsa on asunud Gennadi Mihelson. Reedel ta inimesi enam tööle ei lasknud, kuigi lepingud kehtisid. «Käitus ta meiega ebaviisakalt, sõimas ja ütles iga asja peale, et teda see ei huvita,» rääkis Karulin.



Ametlikult neljapäeval firma juhatuse liikmeks saanud pankrotihaldur Mihelson ütles Postimehele, et ei soovi firma olukorda meediale selgitada. «Firma on heas seisus,» kinnitas ta. «Mis huvi teil firma vastu on, kas magate mõne töötajaga, kes kaebab, et pole palka kätte saanud?»



Mihelsoni sõnul pole talle ükski töötaja kurtmas käinud, et palk saamata.


Eesti Turismifirmade Liidu tegevjuhi Kersti Kondi sõnul ei ole ta Marhaba sulgemisest midagi kuulnud. Samas tunnistas ta, et viimasel ajal on turismiringkondades sellest firmast harjumatult vähe kuulda.



Konkurents reisikorraldajate seas on Kodi sõnul aga väga tihedaks muutunud ning hinnad langenud, mistõttu on kindlasti kõigil raske.



Reisituru valitseja Estraveli pressiesindaja Mari-Liis Rüütsalu lausus, et Wris Toursi pankrotiga sarnane stsenaarium ei tohiks korduda, sest reisifirmad peavad hoidma tagatisraha, millest raskuste korral reisiostjaile sissemakstud raha hüvitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles