Klooripilv lämmatas spaa külastajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Spa hotelli kliendid pidid päästetööde ajal ootama hotelli juures lageda taeva all.
Kalev Spa hotelli kliendid pidid päästetööde ajal ootama hotelli juures lageda taeva all. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev Spa hotelli keldris koristamise ajal ümber läinud klooriämbri tõttu haiglasse sattunud 33st hingamisteede ärrituse all kannatanust kaks tõsisemalt viga saanut rääkisid lähemalt, mis õnnetuspaigal toimus.

Eestis suvepuhkust veetnud soomlane Aleksi koos oma poja Mikko (9) ja õepoja Maunoga (11) oli üks esimesi, kes sai aru, et veekeskuses on midagi korrast ära. Nad läinud poiste soovil Kalevi spaasse ujuma ja jõudsid seal veeta napilt paarkümmend minutit, kui poisid suurimast liutorust alla lasid ja tema poeg seejärel läkastama hakkas.



Aleksi sõnul ütlesid poisid talle, et lae all, kust liutoru algab, on mingi imelik hais. Poiste juttu ise kontrollima läinud mees veendus olukorra tõsiduses – kurk kiskus kibedaks, hingamine läks raskeks ja ta kihutas ruttu alla.



«Ma küsisin ujula personali käest, kas selline kloorihais on normaalne,» rääkis Aleksi. «Mulle öeldi, et jah, see on täiesti normaalne.»



Seepeale otsustas mees koos tema hoole all olevate poistega ujulast lahkuda. Enne riietusruumi minekut nägi ta vaid, kuidas personal tõstis ujumistoru juurde viiva tee ette tooli, et teised lapsed hingematva kloori sisse ei satuks.



Riided seljas, mindi rääkima veekeskuse arstiga ja sealt oli juba kiire sõit kiirabiga haiglasse. Kui Aleksi õepoeg pääses kergelt, siis kloorist õhku rohkem sisse hinganud poeg Mikko viibis veel eile kell üheksa õhtul Tallinna lastehaiglas arstide hoole all.



«Aga õnneks saab kõik korda, võimalik, et ta peab ainult ööseks siia jääma,» naeratas Aleksi positiivsust säilitades ja palati uksel isa intervjueerivaid Postimehe ajakirjanikke uudistavat poega õlale patsutades.



Sootuks erinev oli samamoodi tõsisema mürgistuse saanud Norra naisteleajakirjaniku (nimi toimetusele teada – toim) haiglasse sattumise lugu. Kui temaga koos teist päeva Eestis puhkavad ajakirjanikest sõbrannad läksid vanalinna peale jalutama, otsustas norralanna Kalev Spa hotellituppa puhkama jääda.



Naise puhkehetke lõpetas majas antud häire, mispeale ta hotellitoast tulekahju kartuses välja jooksis ja esimesel korrusel otse kiiresti leviva kibeda klooripilve sisse sattus. Naise väitel jõudis ta esimese evakuatsiooniukseni, mis aga ei avanenud. Norralanna kohkus ja hakkas täiest kõrist appi karjuma.



Paanikas naise päästsid kaks majast appi rutanut, kes naise väitel lukus ukse lihtsalt lahti lõid ja nii kõik välja aitasid. Eile hilisõhtul istus norralanna hapnikumaskiga Mustamäe haiglas, kuhu ta pidi terveks ööks arstide hoole alla jäma.



Nagu kohale kihutanud päästeametnikud selgitasid, sai kloorimürgistus väidetavalt alguse keldrist, kus läks koristamisel ümber kloorilahust täis ämber. Levima hakanud mürgine gaas sattus kiiresti veekeskuse ja hotelli ventilatsiooni, mis seletab ka, miks oli ohvreid lühikese ajaga nii palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles