Mutli: valitsus elab justkui teisel planeedil

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jaanus Mutli.
Abilinnapea Jaanus Mutli. Foto: Eeva Kaun

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul elab valitsus eesotsas peaministriga justkui teisel planeedil - adumata, mis olukord valitseb tööturul ning võtmata ette otsustavaid samme tööpuuduse leevendamiseks Eesti riigis.


«Peaminister Ansipi seisukohad eilses Vikerraadio saates «Peaministritund» olid järjekordseks kinnituseks võimu ja rahva arusaamade lahususest - ja mul on sügavalt piinlik peaministri pärast, kes majanduskriisis vaevlevas riigis ründab oma rahvast ehk antud juhul töötuid,» vahendas Raepress Mutli sõnu.

«Kui riigi peaminister peab alandamiseks ligi tuhandele inimesele miinimumpalga ja sotsiaalsete garantiide andmist ehk sotsiaalsete töökohtade loomist pealinnas, siis on paslik siinkohal kasutada tema enda käibefraasi - tule taevas appi!» lausus abilinnapea.

«Kui peaministri sõnul on töötute reisisaatjana töölepanek propagandatrikk, millega alandatakse inimesi ning et reisisaatjatest ei ole mingit reaalset abi - siis selgituseks peaministrile - reisisaatjate töökohtadest on vägagi suurt ja reaalselt abi just nimelt neile töötajatele ja nende peredele, kes seda tööd teevad. Kuid seda lihtsat tõde ei suuda ilmselt peaminister taibata, kuna tema arusaamade järgi peaks tööta jäänud inimesed eelkõige iseendaga vaeva nägema. Kas tõepoolest on valitsuse seisukoht, et uppuja päästmine on ainult uppuja enda mure - pole vaja isegi õlekõrt ulatada?» ütles Mutli.

Olukorras, kus riigis on ligi 100 000 töötut, kõlab nende töötute kõrvadele vägagi solvavalt ja alandavalt peaministri ütlus, et tööta jäänud inimesed peavad eelkõige ise endaga palju vaeva nägema ning kelle soovitus töötutele on töötada väga intensiivselt oma kvalifikatsiooni tõstmise nimel ja et tuleks ka palju vaeva näha, et töökohta otsida, nentis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles