Tallinna protestilahkuja võib väikevallale hoopis kahju tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astmelise tulumaksu küsimus jagas gallupile vastajad kahte võrdsesse leeri.
Astmelise tulumaksu küsimus jagas gallupile vastajad kahte võrdsesse leeri. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Valimistulemustes pettunud tallinlaste üleskutse kirjutada end sisse mõnda väikevalda ja nii oma maksutulu sinna, võib väikevallale kasu asemel hoopis kahju tuua.

Poole tuhande inimesega Õru vallavanem Andres Palloson toob välja, et näiteks 15 000 krooni teeniv inimene toob aastas vallakassasse 20 520 krooni, kirjutab Õhtuleht.

Kui valda sissekirjutanud uutel maksumaksjatel juhtub aga olema kaks last, kellest üks käib lasteaias ja teine koolis ning pere elab tegelikult Tallinnas, peab vald linnale nende laste eest maksma.

Pallosoni sõnul maksab Tallinna koolikoht Õru vallale 11 000 krooni aastas ja koht lasteaias 31 824 krooni, seega läheks kahe lapse koolitamine vallale maksma ligi 43 000 krooni aastas.

Samas kinnitab Palloson, et idee enda vastu pole tal midagi, ja kui keegi tahab oma maksudega valda toetada, sealjuures valla väljaminekuid suurendamata, takistusi ei tehta.

Reklaamiärimees Kaarel Mikkin asutas pärast valimisi Facebookis diskussioonigrupi «Tallinn aitab? Aitab Tallinnast!», milles teatas, et nende pere kavatseb otsida endale uue sissekirjutuse, sest ei soovi enam oma palgalt makstavate maksudega toetada Keskerakonda.  Selle grupiga on liitunud juba sadu pealinlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles