Prokurör Lasnamäe plahvatusest: tegemist oli ründegranaadiga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Lasnamäel sai plahvatuses kolm inimest vigastada.
Tallinnas Lasnamäel sai plahvatuses kolm inimest vigastada. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Tallinnas Paekaare 40 asuvas majas põhjustas eile veidi enne keskööd ühe kolmanda korruse korteri kööki visatud granaat plahvatuse, prokuröri sõnul oli tegemist just isiku ründamiseks mõeldud granaadiga.

Plahvatuse hetkel viibis köögis kolm inimest, kes said erineva astme vigastusi, neist ühe seisund on kriitline, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu sõnul oli tegu tahtliku rünnakuga just nende konkreetsete isikute vastu ja kurjategija on prokuratuurile teada.

«Tegemist on sellist tüüpi granaadiga, mis on just ette nähtud isiku ründamiseks, nii-öelda ründegranaadi tunnused olid selle põhjal, mis seal järele olid jäänud. Nii et saadi selliseid väikeseid täkkevigastusi, mis oli ka köögis endas olemas, aga ülejäänud korter ja maja kahjustada ei saanud,» selgitas Kasesalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles