Ajalooline viik, mis maitses kaotusena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Hollandi mängu dramaatilised lõpuhetked: võitluses Raio Piirojaga kukub Robin van Persie (vasakul) ning ukrainlasest kohtunik määrab penalti, mille kannatanu ise realiseerib, võttes sellega Eestilt ülilähedal olnud suure võidu.
Eesti-Hollandi mängu dramaatilised lõpuhetked: võitluses Raio Piirojaga kukub Robin van Persie (vasakul) ning ukrainlasest kohtunik määrab penalti, mille kannatanu ise realiseerib, võttes sellega Eestilt ülilähedal olnud suure võidu. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise 2:2 viik MM-finalisti Hollandiga mõjus kui kaotus. Siiski võib reedest mängu julgelt nimetada koondise kõigi aegade parimaks.

«See punkt õigustas kõike väljakul toimunut,» võttis elu mängu teinud Konstantin Vassiljev toimunu kokku, kui Eesti-Hollandi dramaatilise jalgpallikohtumise lõpust oli möödunud pool tundi ja kired pisut lahtunud. Eesti oli paari minuti kaugusel oma kõigi aegade suurimast triumfist, ent külaliste visadus võttis lisaminutitel ihaldatud võidu ikkagi käest. Reastame viis märksõna, mis suurmängust kõige enam kõlama jäid.

Penalti või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles