Kuulsa kapteni maja ära kinkinud naine tahab seda tagasi saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinnas Pelgulinnas asuva legendaarse laevakapteni Hermann Tõnissoo maja päranduseks saanud Laine (67, nimi muudetud) kinkis selle edasi oma endise naabri tütrele, lootes tolle perelt hoolt ja abi, kuid pole seda enda väitel saanud ja nõuab nüüd kohtu kaudu maja tagasi.

Maja oma sõbranna emalt päranduseks saanud Laine räägib, et oli lihtsameelne ning kuna tal abistajaid mujalt võtta ei olnud, jäi ta 2008. aastal nõusse eksnaabri tütre Anne (nimi muudetud) välja pakutud kinkimise ettepanekuga, kirjutab Õhtuleht.

«Mingit abi ma Annelt ja tema mehelt pole saanud,» ütleb Laine, kelle sõnul pole ta noorema naisega juba aasta aega rääkinud ning samuti ei hooldavat too maja, küll aga olevat võtnud seda tagatiseks pannes pangalaenu, mistõttu Laine kardab, et võib veel vanaduses tänavale sattuda.

Anne ettepanek maja kahe peale maha müüa ja Lainele tema osast väike korter osta ei rahulda aga kinkijast endist omanikku sugugi ning oma sõnul on ta advokaadile kulutanud juba umbes 100 000 krooni (ca 6410 eurot) ja taotlenud edutult majaomanik Anne ja tema abikaasa vastu kriminaalmenetluse alustamist, süüdistades neid pettuses ja väljapressimises.

Anne väidab aga, et pahatahtlik ja kiuslik Laine vaid laimab tema peret alusetult ning ütleb, et osaleb eile Harju maakohtus alanud kinnises kohtuprotsessis, millega Laine maja tagasi saada üritab, rahuliku südamega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles