Baruto loobumisest: täiega ei saa, poolega ei oska

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto karjääri tipphetk – möödunud aasta jaanuaris võitis ta suurturniiri Hatsu-basho.
Baruto karjääri tipphetk – möödunud aasta jaanuaris võitis ta suurturniiri Hatsu-basho. Foto: AFP/SCANPIX

Kui Eesti sumo isa Riho Rannikmaa võttis kaks nädalat tagasi kõne Jaapanisse Kaido Höövelsonile, keda sumomaailm tunneb võitleja Barutona, et uurida, kas viimasel ajal vigastustega kimpus olnud vägilane kavatseb osaleda peatselt algaval järjekordsel suurturniiril, sai ta vastuse, mis andis selgelt mõista, et eestlase Jaapani-vallutus on lõppenud. «Ta ütles, et tegeleb otste kokkutõmbamisega, kuid palus, et ma seda uudist siin ei levitaks,» meenutas Rannikmaa toonast vestlust.

Eile hommikul saatiski Baruto Eesti meediale avalduse, kus teatas karjääri lõpetamisest. Eile andis ta Jaapanis Tokyos ka selleteemalise pressikonverentsi. 28-aastase mehe tippspordist lahkumise põhjuseks on põlvevigastus, mis osutus tõsisemaks, kui vägilane ise esialgu arvas. «Täisjõuga ma enam maadelda ei saa, poole jõuga ma ei oska,» seisis Baruto saadetud avalduses.

Kuigi karjääri lõpetamine oli sunnitud samm, tunneb mees tehtu üle rõõmu. «Mu sumokarjäär on olnud ebatavaline ja lõppkokkuvõttes väga edukas. Rohkem kui tiitleid ja auhindu hindan inimesi, kellega sport mind kokku viis, ja neid on palju,» kirjutas Baruto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles