Sihile viib mõistusega sõit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et mitte end pildituks sõita, peaks pidevalt vedelikku tarbima ja mitte pelgama sellele kuluvaid lisasekundeid.
Et mitte end pildituks sõita, peaks pidevalt vedelikku tarbima ja mitte pelgama sellele kuluvaid lisasekundeid. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval hüppavad sadulasse tuhanded rohkem või vähem treenitud ratturid, et läbida 89 või 40 kilomeetrit kuppelmaastikul Otepäält Elvasse. Tartu Postimees uu­ris, kuidas rahvasportlased eneseületusega mõistlikkuse piiridesse jääda saaksid.

Tartu Ülikooli Kliinikumi spordiarst Agnes Mägi tõdes, et praegusel ajal tundub rahvaspordiüritustel tähtsaim olevat eelmisest aastast parem aeg ja sõbra ületrumpamine, kuid selle varjus unustatakse iseenda tervis ja võimed. «Kuula iseennast ja hinda end ausalt,» andis Mägi rahvasportlastele lihtsad nõuanded, kuidas oma tervist hoida.

Tartu Maratoni klubi meditsiiniteenistuse ülem Andras Laugamets lisas neile soovitustele tähelepanelikkuse ka teiste sõitjate suhtes. Ta rääkis olukorrast, kui grupis sõitja hakkas sõidu ajal jooma ja hoidis ratast vasaku käega ning kui ta kogemata esipidurit vajutas ja kukkus, siis oli see ohtlik tervele kogunenud grupile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles