Eksprefekt: valvurit poleks tohtinud kurjategijatega üksi jätta

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Ruus ja Robert Nautras.
Margus Ruus ja Robert Nautras. Foto: Politsei

Endine Saare politseiprefekt Helmut Sääsk peab valvuri koos kahe sarivargaga ööseks üksinda Kuressaare politseihoonesse jätmist kuritegelikuks käitumiseks töötaja suhtes.

«Inimene on kella poole viiest õhtul kella poole üheksani hommikul üksinda koos kurjategijatega. Et selline intsident juhtuma pidi, on isegi udus seiklevale siilile selge. See on õppetund kellegi lolluse eest, kes arvas, et ei ole tarvis järgida inimeste ohutut töölkäimist,» ütles Helmut Sääsk sarivaraste Margus Ruusi ja Robert Nautrase põgenemise kohta Kuressaare arestimajast, kirjutab Meie Maa.

Sääse mäletamist mööda tohtis kinnipeetavat käia niiöelda pissitamas siis, kui politsei toimkonnad olid tööl ja ruumides viibis rohkem inimesi, kuid ta saab aru, et kurjategijaid tualetti lubades püüdis valvur ennast ohtu seades inimlikum olla.

Lääne politseiprefekti Priit Suve ei näe aga mingisugust probleemi selles, et arestimaja valvur viibib politseihoones üksinda koos kurjategijatega, sest sellest piisavat maja valvamiseks täiesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles