Ott Pärna: murrame Eesti Ülikooliga Euroopa paradoksi

, Eesti Arengufondi juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnika- ja Teaduskeskuses said lapsed proovida, mida võis kogeda esimene inimene Kuul. Teaduse populariseerimine koolieas aitab tulevastel teadlastel ja ettevõtjatel hõlpsamalt ühist keelt leida.
Tallinna Tehnika- ja Teaduskeskuses said lapsed proovida, mida võis kogeda esimene inimene Kuul. Teaduse populariseerimine koolieas aitab tulevastel teadlastel ja ettevõtjatel hõlpsamalt ühist keelt leida. Foto: Toomas Huik

Euroopa paradoksiks nimetatakse Euroopa suutmatust oma teadus­tulemusi äris ja ühiskondlikus heaolus ära kasutada, kirjutab arengufondi juht Ott Pärna. Ta arvab, et Eesti võiks selle paradoksi murda.


Maailm tunneb palju tehnoloogilisi avastusi, mis on tehtud Euroopas või eurooplaste tehtud, kuid viidud ärisse pigem Ameerikas. Elektronmagnetlained avastati ning radar nuputati välja Euroopas, mikrolaineahi aga ehitati ja kommertsialiseeriti USAs. Sarnaselt töötati Tim Berners-Lee world wide web’i põhimõte välja CERNis, Šveitsis, samas näiteks üks esimesi internetiettevõtteid Netscape asutati USAs.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles