Erariides politseiniku löömine viis mehe kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peksmine. Pilt on illustratiivne.
Peksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette mehe, kes uurimisandmetel lõi teda korrale kutsuma tulnud erariides politseinikku.


Eeluurimisel kogutud andmete järgi sattus 34-aastane Assatur seadusega pahuksisse tänavu 28. aprilli õhtul kella 20.35 ajal, kui ta otsustas Tallinnas Tammsaare teel asuva Grossi Toidukaupade poe seina vastu urineerida.

Kuna mehe tegevus häiris kaaslinlaste õigusrahu ning avalikku korda, otsustas toimunut pealt näinud erariides politseinik sekkuda. Korrakaitsja palus Assaturil korrarikkumine lõpetada, kuid selle asemel tungis mees talle kallale ning lõi käega vastu kannatanu kõrva. Politseinik sai rünnaku tagajärjel kerge tervisekahjustuse.

Politsei pidas Assaturi kinni ning alustas tema suhtes kriminaaluurimist. Kohtueelse menetluse lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur mehele süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises, mis oli sooritatud vägivalda kasutades ning vastuhakkamisega avalikku korda kaitsvale isikule.

Assaturi süüasja hakkab arutama Harju maakohus, süüdimõistmisel ootab teda kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles