Kiirabijuhid võtsid päästetöötajate toetuseks sõna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti transpordi- ja teetöötajate ametühing ning selle kiirabijuhtide sektsioon avaldasid päästetöötajate ametühingule toetust oma liikmete õiguste ja töökohtade säilitamise eest peetavatel läbirääkimistel.

«Praeguses olukorras on valitsuse poolt lubamatu lahendada oma eelarveprobleeme elulistes valdkondades töötavate inimeste arvelt. Need on inimesed, kes eluga riskides on päästnud arvukalt kaaskodanikke ning pole kunagi olnud vääriliselt tasustatud,» seisis avalduses.

«Riigi poolt on küüniline ja hoolimatu jätta nad lihtsalt töö ja leivata ajal, kui uue töö leidmine on lähiajal väga ebatõenäoline. Samas näitab õnnetuste statistika, et vajame hädasti igaüht neist 110-st koondamisele määratud missioonitundega päästjast.»

Seetõttu kutsusid avaldusele allakirjutanud siseministrit jätkama dialoogi ametühinguga töökohtade säilitamise nimel.

Siseminister Marko Pomerants tunnistas eile, et eelarvekärbe sunnib koondama 110 päästjat ja selle valdkonna kontoritöötajat ning ainus võimalus koondamist vältida on teha 2010. aasta eelarvesse riigikogus viimasel hetkel muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles