Savisaar: esimest korda moodustasime stabiilsusreservi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rõhutas, et erinevalt riigist kinnitas Tallinna linnavalitsus eile tasakaalus eelarve ning esimest korda leidis raha ka 105 miljoni krooni suuruse stabiilsusreservi moodustamiseks.


Ta lisas, et reserv moodustab küll vaid poolteist protsenti Tallinna 2010. aasta eelarvest, kuid sisuliselt on see olulisem, kui riigi umbes 3,5 miljardi krooni suurune reserv.

Savisaare sõnul saab loodava reserviga suurendada linnaeelarve paindlikkust. Näiteks siis, kui peaks tekkima eelarvetulude alalaekumine või on vaja mingeid erakorralisi kulusid katta. Teine asi on see, kui tõesti peaks nii minema, et Eesti läheb 2011. aastal üle eurole, siis tähendab see ka Tallinnale suuri lisakulutusi. Stabiilsusreserv kulub sel juhul marjaks ära.

«Me oleme oma eelarve üles ehitanud palju konservatiivsemalt, kui seda on teinud vabariigi valitsus,» tõdes Savisaar. «Me arvame, et riik oma järgmise aasta eelarvega kaugele ei sõida ja peab hakkama seda kärpima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles