Investeeringutes loodab Tallinn välisrahale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna investeeringute põhirõhk läheb tänavu vee- ja kanalisatsioonivõrgustiku väljaehitamisele.
Tallinna investeeringute põhirõhk läheb tänavu vee- ja kanalisatsioonivõrgustiku väljaehitamisele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaare väitel sai pealinn tänavu investeeringuteks välisraha 91 miljonit krooni, järgmise aasta eelarves on selleks aga ette nähtud rohkem kui kolm korda enam ehk 330 miljonit krooni.


Linnapea märkis ära ka selle, et kui tänavu on riigipoolne toetus linna investeringutesse 39 miljonit, siis järgmisel aastal langeb see 34 miljonile kroonile.

Kokku kavatseb linn järgmisel aastal investeerida miljard krooni, mis on tänavusest aastast 200 miljonit vähem. Eelistatud on suured ja mahukad rajatised.

Savisaar märkis, et kui tänavu oli linna kõige olulisem ehitus Vabaduse väljaku põhjalik uuendamine, siis järgmise aasta märksõna on vee- ja kanalisatsioonivõrgustiku väljaehitamise lõpetamine.

«Teeme siin ühe täiendava katse saada sellele projektile ka euroraha 120 miljonit krooni,» ütles Savisaar. «Seda raha saame võibolla kasutada nendes piirkondades ja tänavatel, kus töid ei ole veel alustatud.»

Linn ise investeerib veevärgi ja kanalistasiooni rajamisse 37 miljonit krooni. Selle tulemusel valmib 1400 liitumispunkti Nõmmel ja Haaberstis.

Teiste olulisemate rajatistena nimetas linnapea Ülemiste liiklussõlme väljaehitamist, 700 munitsipaalkorteri valmimist Lasnamäel Raadiku asumis ning nelja linnakooli renoveerimist koos erakapitali kaasamisega. Munitsipaalelamute ehitamiseks on ette nähtud 104,4 miljonit krooni.

Peale kõige suuremate investeeringute jätkab Tallinn oma uue haldushoone ehk raekoja projekteerimist, millele kulub 10 miljonit krooni. Edasi liigub ka kultuurikatla rajamine. Alustatakse tööstuspargi kolmanda etapiga ning renoveeritakse Kivila, Karjamaa ja Tammsaare park.

Välisraha kaasamisega ehitab linn uue sotsiaalmajutusüksuse ning peremajad lastekodu lastele. Korda tehakse Salme kultuurikeskuse haljasala. Jaani kiriku renoveerimisele kulub neli miljonit krooni. Linnahalli ümbruse korrastamise esimeseks etapiks on eelarves eraldatud 15 miljonit krooni.

Veel on kavas uuendada Rummu tee ristmik rajada kergliiklustee Harku endisele raudteetammile. Samuti ehitatakse jalgrattateed, et ühendada Tallinn lähivaldadega. Korrastatakse ka kaks Tallinna turgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles