Eesti linnad saavad meetrised küünlad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma küünlavabriku küünlad.
Võhma küünlavabriku küünlad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võhmas tegutsevas küünlatehases valmivad käsitööna kõiki Eesti linnu tutvustavad meetripikkused küünlad.

Võhma ettevõttes OÜ Eesti Valgus valmivad meetrised küünlad, millel on kujutatud 47 Eesti linna sümboolikat, fragmente nende arhitektuurist ja elust.

Kõik küünlad tehakse käsitsi, kirjutas Virumaa Teataja. «Vaha valamiseks läheb 18 tundi ning maalimiseks kulub kunstnik Natalja Remmelil keskmiselt kolm päeva,» rääkis OÜ Eesti Valgus omanik Peter Wüthrich.

Firma OÜ Sillacards kunstnikul Natalja Remmelil on maalida veel mõni üksik küünal. Tamsalut, Rakveret, Tapat ja Kundat tutvustavad küünlad on juba valmis.

Rakvere küünlal kujutatud motiivid on linnus, tarva kuju ning keskväljaku lambikuplid. Tamsalut tutvustab aga hiiglaslik tammepuu ning rahavatantsijad viljapõllu taustal. Tapat on kujutatud kui raudteesõlme, küünalt ilmestavad sõitev vedur ning linna vapp.

Kunda küünlal on tsemenditehase korsten ning sõbralaada motiivid.

«Püüdsime leida igast linnast midagi sellist, mis seda kohta kõige paremini iseloomustaks,» ütles Peter Wüthrich.
25. juulil avatakse Võhma linnapäevade raames sealses gümnaasiumis näitus, kus meetrikõrgused küünlad pannakse suurele Eesti kaardile.

Koos näitusega valmib ka väike infokataloog, kus on kõigi linnade tutvustus. Võhmas jääb näitus avatuks 10. augustini, seejärel läheb see rändama teistesse Eesti linnadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles