ERR.ee: narkootikumidega somaallane võis testida transiidivõimalust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja khati kimbud
Sellised näevad välja khati kimbud Foto: Maksu- ja tolliamet

Tallinna lennujaamas suure narkolastiga kinni peetud somaallane võis testida Eestit kui võimalikku meelemürkide transiitmaad.

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid Tallinna lennujaamas kinni Ahmedi-nimelise somaallase, kelle ainus pagas oli kaheksa ja pool kilo eksootilist narkootikumi khat´i. Euroopas tarvitavad khat´i vaid immigrandid, seetõttu kahtlustab prokuratuur, et saadetise abil katsetati Eesti sobivust khat´i transiitmaana, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigiprokuratuuri süüdistusosakonna prokuröri abi Sirle Melgi sõnul on Eesti korrakaitsjad saanud Soome kolleegidelt infot, et isikud testivad erinevaid lennujaamu, kust oleks võimalik taimi lihtsamini läbi tuua.

Soome ja Rootsi narkopolitsei jaoks on khat tõsine peavalu, ühe kimbu hind on keskmiselt 40 eurot ja nii oleks Ahmed teeninud Eesti kroonidesse arvutatult umbes 70 000 krooni.

Amfetamiinile sarnast joovet tekitava taime looduslik kasvuala on Aafrika idaosa ja Araabia poolsaar ning selle närimine on Etioopias, Jeemenis ja Somaalias sotsiaalse suhtlemise loomulik osa. Aine tavaline päevane annus on kuni 400 grammi, seda on lubatud tarvitada ka näiteks Hollandis ja Inglismaal, kust ka Ahmed kraamiga Tallinna tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles