Tallinlaste suusarõõmud lükkuvad järgmisse nädalasse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmel sai suusatada juba novembri keskpaigas. Paraku sulas toonane suusalumi kiiresti ära.
Nõmmel sai suusatada juba novembri keskpaigas. Paraku sulas toonane suusalumi kiiresti ära. Foto: Liis Treimann.

Nii Pirita kui Nõmme spordikeskustes käib kunstlume tootmine ja laialivedu, kuid suusarajad saavad valmis alles järgmisel nädalal.


«Täna alustati lumeveoga ja see võtab mitu päeva aega,» öeldi Pirita Spordikeskusest.


Pirital, Lükati suusasilla juures alustati kunstlume tootmist juba sel esmaspäeval ning seda jätkatakse kuni 23. detsembrini. Lund toodetakse ka torukahuritega velodroomi juures.

Keskuse koduleht lubab, et suusarada avatakse jõululaupäeval. Ja kui rada valmis, siis avatakse velodroomil ka suusalaenutus.

Nõmme Spordikeskuse haldusjuhi Riho Järveläineni sõnul hakatakse esmaspäeval Nõmmel kunstlund laiali vedama ning teisipäevaks-kolmapäevaks peaks suusarada valmis olema.

«Praegu klubi rahvas küll sõidab, aga nad sõidavad loodusliku lume peal. Osal radadel on saepurupõhi all, seal saab natuke sõita, aga seda on siiski vähe,» lausus Järveläinen.

Ta soovitas suusasõpradel pisut kannatust varuda, sest kunstlumi peab saama nädalavahetusel nõrguda ning selle laialivedu algab alles esmaspäeval. Siis tuleb see kohale vedada, ära jaotada, laiali lükata ja rada ette valmistada.

Järgmise nädala esimesel poolel peaks paar kilomeetrit suusarada siiski valmis saama, nii et jõulude ajal saab juba suusatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles