Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused ja Eesti Lennuakadeemia sõlmisid koostööleppe

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm.
Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm. Foto: Margus Ansu

Täna allkirjastasid Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus ja Eesti Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm kahe õppeasutuse vahelise koostöö raamlepingu.


«Eesti õhuruum on üks ja rakenduskõrgkoolide ühine õpe loob tingimused erialaspetsialistide koordineeritud koostööks selles», märkis Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm.

«Lepinguga tagame militaar- ja tsiviilspetsialistide ühtlustatud õppe, ühtlasi avab see paremad perspektiivid nende erialaseks teenistuseks,» ütles KVÜÕA ülem kolonel Aarne Ermus.

Lepingu esmaseks eesmärgiks on KVÜÕA sõjaväelise juhtimise õhuväe õppekava erialaõppe mooduli läbiviimine Eesti Lennuakadeemia poolt. Sõjaväelise juhtimise õhuväe õppekava võimaldab spetsialiseeruda lennuväljaohvitseri või radari- ja sideohvitseri erialale. Sel õppeaastal alustab erialaõpet ELA side ja navigatsiooni osakonna juures esimene, kaheksaliikmeline radari- ja sideohvitseride õppegrupp.

Tulevased lennuväljaohvitserid hakkavad edaspidi õppima lennundustegevuse korralduse osakonna juures, nende õppeöö algab järgmisel õppeaastal.

Raamleping võimaldab lisaks erialamoodulite läbiviimisele ka laiemat koostööd kahe õppeasutuse vahel - riigikaitse alase õppe läbiviimist KVÜÕA poolt ELA üliõpilastele, koostööd praktikate korraldamisel ja lõputööde juhendamisel, ühisõppekavade edasiarendamist, raamatukogude koordineeritud tegevust, koostööd lennunduse ajaloo uurimise alal, kahe kooli üliõpilaste tihedamat suhtlemist jms.

Lepingu sõlmimine on kaitseväe ja Eesti Lennuakadeemia pikaajalise hea koostöö uue etapi väljenduseks.

KVÜÕA Kõrgemas Sõjakoolis saab praegu õppida nii maaväe kui õhuväe õppesuunal. Maaväe õppesuunal kestab õpe kolm ning õhuväe suunal koostöös Eesti Lennuakadeemiaga 3, 5 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles