Erkki Bahovski: viimane abinõu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik.

Alimendifond oli enamiku küsitletute vastus küsimusele, kuidas peaks riik käituma olukorras, kus üks lapsevanematest hoidub teadlikult alimentide maksmisest kõrvale.

Kuid kas see saab sellisel kujul olla lahendus? Lihtloogika ütleb, et kui alimentide mittemaksmise otsus võib just tuleneda teadmisest, kuskil on alimendifond, milleks siis ise rahakotti kergendada. Las riik maksab. Kuhu jääb vanema vastutus?

Muidugi ei ole küsimus selles, kas luua alimendifond või mitte. Küsimus on selles, kuidas aidata kõige paremini üksikvanemaid ja nende kasvatatavaid lapsi.

Alimendifond võiks olla tõesti viimane abinõu. Sest on ju selge, et roosade prillidega ei saa ka probleemile läheneda - alati leidub lapsi mittekasvatavaid vanemaid, kes alimente ei maksa. Siis tulebki mängu alimendifond. Kuid see ei tohiks olla motivaatoriks mitte alimente maksta, vaid meetmeks juhul, kui miski enam ei aita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles