«Laululahingu» võitja läheb kooride olümpiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

ETV kevadise muusikamängu «Laululahing» võitja, segakoor Suisapäisa, asub homme teele auhinnareisile Austriasse Grazi, et osaleda ülemaailmsel kooride olümpial.

Täna õhtul kell 18 annab koor Türil kontserdi, et oma esinemisvalmidust katsetada.
Segakoor Suisapäisa võistleb Grazis nii folkloori kui ka segakammerkooride kategoorias. Ansamblite kategoorias astub üles Suisapäisa alustala, ansambel Uisapäisa.


Kokku esitatakse Grazis tosin laulu. «Laululahingu» võitja ei pea osalema kvalifikatsioonivoorus ning pääseb üleilmsel kooriolümpial otse lõppvõistlusele. Koori ootab ees ka esinemine ühel galakontserdil.


Hirmutav sõna «kooriproov»


Suisapäisa liikme Helina Kuljuse sõnul on nad reisiks hoolega ja palju valmistunud.
«Koorilauljate perekonnad on juba vist üsna kurjad, kui nad kuulevad sõna «kooriproov». Hinges tekib tõsine värin, kui konkursi peale mõtlen. Samas põnev on ka. Meil on kolme päeva jooksul kolm konkurssi ja üks sõpruskontsert, nii et puhkusereis see pole!»


Eesti rahvalaulu «Targa rehealune» esitamiseks on kooril kaasas ehe Eesti vikat ja vikati teritamise riistad.


«Loodetavasti ei võeta piiril meilt neid ära,» naeris Kuljus. «Oleme selle reisi eest väga tänulikud. «Laululahingu» võit on juba niigi toonud kaasa palju kuulsust – pani meid Eesti muusikakaardile!»


ETV teeb reisist erisaate


Sel aastal on kooride olümpiale registreerunud enam kui 400 koori 93 riigist. Lisaks näeb Grazis eri rahvaste tantse ja muusikat. Rahvusvahelise festivali hüüdlause lubab, et koos laulmine ühendab rahvaid. Korraldajate sõnul saab Grazis olümpia ajal näha kokku enam kui tuhandet kontserti.


Kooride olümpia toimub tänavu viiendat korda, esimene võistulaulmine toimus 2000. aastal. Suisapäisaga sõidab reisile kaasa ETV võttegrupp ning sellest valmib erisaade. Koju tagasi jõuab koor 21. juuli õhtul. Lisaks kontsertreisile saab koor võimaluse heliplaadi salvestamiseks rahvusringhäälingus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles