President ei rahuldanud enamikku armuandmispalvetest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Kinnipeetavatesse karmi suhtumise poolest tuntud president Toomas Hendrik Ilves ei rahuldanud ka jõulude eel enamikku kinnipeetavate armuandmispalvetest.

Presidendilt palus detsembri keskel armu kokku 15 kinnipeetavat, kellest vaid üks, 50-aastane Marina Keningi pääseb riigipea otsusel vanglast.

Eitava vastuse said 14 süüdimõistetut, neist tuntuim on aastatetaguse röövmõrvaga avalikkust šokeerinud ja 20-aastast vangistust kandev 41-aastane Aleksandr Denissov.

Süüdistuse järgi tappis Denissov koos kaaslastega 1999. aasta 20. oktoobri öösel üht Vääna-Jõesuu suvilat röövides selle valvuri Grigori (44) ja tema sõbra Juri (27). Pärast tapmist võtsid kurjategijad suvilast ligi 60 000 krooni väärtuses kodumasinaid ja süütasid kuriteo varjamiseks hoone põlema.

Räige topeltmõrva avastas suvilat kustutama sõitnud tuletõrjekomando. Politsei tabas röövmõrvarid 1999. aasta detsembris.

Teiste hulgas ei saanud presidendilt armu ka mitmete vanglapõgenemiste ja põgenemiskatsete eest meedias kroonilise vanglapõgeniku tiitli saanud ning 1999. aasta kohtuotsusega 13-aastast vanglakaristust kandev I.

Samuti ei pääsenud jõuludeks vanglast kokaiinikapslite smugeldamise eest mullu juunis kaheksa ja poole aasta pikkuse vangistuse saanud Inno Nurmik (25). Trellide taga peab edasi olema ka kiirlaenude väljapetmise eest tänavu sügisel kolmeks aastaks vangi mõistetud Holger Ode (33).

Vanglakaristust peavad edasi kandma ka Liliya Artamonova (36), Ragnar Haponen (26), Guido Kudi (21), Jevgeni Kuzjakin (43), Ljudmilla Lepna (45), Mati Orumaa (40), Aleksander Rajevski (34), Anžela Rjazanova (52), Andrei Stepuk (24) ja Margus Tomp (33).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles