Tammik kasvas suuremaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Viimasel kahel aastal Tartu linna aukodanikuks valitud Tiiu Sild, Lehte Hainsalu, Ants Peetsalu, Ülo Kaasik, Ene Mihkelson ja Mart Ustav said Lammi tee ääres asuvasse Tartu tammikusse omanimelise puu.

«Mul on üksteist lapselast ja ma näen vaimusilmas, kuidas nad kunagi tulevad selle tamme tüvest jõudu ammutama,» lausus pärast istutamistseremooniat luuletaja ja kirjanik Lehte Hainsalu (pildil). Tema sõnul polegi tähtis, kes on ühe või teise tammega seotud, vaid olulisem on usk, et eesti keel ja Eestimaa jäävad kestma.

«Saja aasta pärast ilmselt ei mäleta keegi neid nimesid. Aga tähtis on, et need puud istutas põlvkond, kes selle riigi tagasi võitis. Jääb mälestus, et vabaduse eest tuleb seista iga päev ja need tammed peaksid järeltulevatele põlvedele just seda meenutama,» rääkis Hain­salu, kes istutas 45 aastat tagasi Ihastesse terve pargitäie kuuski ja nulge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles