Signe Kivi: kahju on raisatud energiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA peaks saama õppetööd Tallinnas Kalamaja serval asuvas tehasehoones alustada juba 2016. aastal.
EKA peaks saama õppetööd Tallinnas Kalamaja serval asuvas tehasehoones alustada juba 2016. aastal. Foto: Küllike Rooväli

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektor Signe Kivi tõdes, et kuigi kõrgkooli uue õppehoone tulevane asupaik Kalamajas on hea, on tal kahju EKA südalinna krundile kulunud vaevast. «Mul on kahju sellest ajast, energiast, võitlustest ning intellektuaalsest ja vaimsest panusest, mida selle koha nimel on teinud meie üliõpilased, õppejõud, arhitektid, linnavalitsus, toetajad ning ma ise, kuid täna võin olla rahulik teadmises, et Kotzebue tänava puhul on tegu väga hea asukohaga ning mul on siiras rõõm, et vana vabrikuhoone – kultuuriväärtus – leiab kunstiakadeemia näol väärika asuka,» leidis Kivi.

Ta lisas, et Kalamajas Kotzebue tänaval asuvat vana vabrikuhoonet kaalus EKA nõukogu kunstiakadeemia asukohana ka 2006. aastal, kui toona jäi see õppehoone asupaiga hääletusel Tartu mnt 1 kinnistu järel teisele kohale.

Üleeile otsustas nõukogu, et Kotzebue tänav on EKA uue õppehoone asukohaks sobiv, võttes muu hulgas arvesse Kalamaja piirkonna kiiret arengut viimastel aastatel. Asukoha kasuks räägib see, et seal saab õppetööd alustada juba 2016. aastal ja olemas on kinnitatud detailplaneering, rääkis Kivi. «Kalamajja on kogunenud mitmed olulised kultuuri- ja loomeinstitutsioonid, nagu Kultuurikatel, Eesti kaasaegse kunsti muuseum, Telliskivi loomelinnak, Eesti disaini maja ja mitmed muuseumid,» loetles ta ja ütles, et tegu on EKA heade koostööpartneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles