Prooviloenduse esimesed tunnid tõid ühe osaleja

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loendaja töövahendid
Loendaja töövahendid Foto: Peeter Langovits

Aasta viimase päeva esimestel tundidel alanud rahva ja eluruumide prooviloendus on toonud juba ühe ankeeditäitja.


Statistikaameti avalike suhete projektijuhi Kristo Mäe sõnul algas loenduslehe aktiivne külastamine kohe pärast e-loenduse avanemist tänase päeva esimestel tundidel. «Üks inimene on seni ka oma andmed kinnitanud, seda tehti Rae vallas Peetri külas. Ilmselt tuleb kinnitajaid aga päeva peale kindlasti juurde,» rääkis Mäe.

«Prooviloenduse eesmärk on süsteemi testimine, et 2011. aasta rahvaloendus sujuks veatult - vigu ei tohi endale lubada. E-loendusel osalejate hulka me prognoosida ei saa, kuid tore oleks, kui võimalikult paljud prooviloenduse piirkondade elanikud end e-loendaks,» märkis Mäe.

Prooviloenduse piirkondadeelanikud said statistikaametilt teavituskirja ja voldiku, kus olid kirjas loendamise juhised ja selgitus, miks loendust vaja on.

Loendamine käib läbi statistikaameti elektroonilise keskkonna eSTAT, kuhu saab end sisse logida läbi kolme suurema panga või ID-kaardiga.

Maailmas on 16 riiki, kus on võimalused elektrooniliseks loendamiseks.

Tänasest kuni 31. märtsini 2010 toimuva rahva ja eluruumide prooviloendusega loendatakse üle 10 000 inimese ja nende eluruumi. Prooviloendus toimub Tallinnas, Narvas, Püssis, Pärnu-Jaagupis, Paides, Aravetel, Rae, Rõuge ja Viimsi vallas.

Päris loendus algab 2011. aasta 31. detsembril ja kestab 31. märtsini 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles