Soomlastele ebaseaduslikke retsepte väljastanud kliinik suletakse

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tervishoiuamet tunnistas kehtetuks valdavalt Soome kodanikele psühhotroopsete ravimite retsepte väljastanud OÜ Gradus Gravis tegevusloa, kirjutab

Eesti Päevaleht.

Järelepärimine neljalt apteegilt - Tõnismäe apteek, Viru platsi apteek, Linnaapteek ja Koduapteek - tõestas, et enam kui kuu aja jooksul pärast kliiniku väidetavat sulgemist Uus-Sadama tänaval olid Gradus Gravise arstid väljastanud kokku 259 tugevatoimeliste psühhotroopsete ainete retseptiplanki, neist 221 Soome kodanikele.


Kui tervishoiuteenuse osutajal puudub tegevuskoht, ei ole võimalik tervishoiuteenuse osutamist nõuetekohaselt dokumenteerida, seetõttu alustas Tervishoiamet ka tegevusloa kehtestuks tunnistamise protsessi.

Gradus Gravise juhatuse liige Andre Ernesaks ütles, et firma on tegutsenud seadusega kooskõlas ning tervishoiuameti põhjendused tegevusloa peatamiseks on otsitud ja tingitud Eesti riigi konservatiivsest ravimipoliitikast.

Ravimite massilist väljakirjutamist põhjendas Ernesaks nii: «Arstil pole alust vajalike dokumentide olemasolu korral patsienti mitte uskuda ja teiseks on tegemist oma ala kogenud spetsialistidega, kes oskavad õigeid koguseid hinnata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles