Öise Vahtkonna liige jäi hüvitiseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine vahtkond.
Öine vahtkond. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikohus ei rahuldanud MTÜ Öine Vahtkond liikme Sergey Tydyyakovi taotlust mõista Põhja prefektuurilt talle 80 000 krooni selle eest, et tal keelati 2008. aastal Hirvepargis, Falgi ja Tuvi pargis pronksiöö aastapäeva miitingut pidada.

Tallinna halduskohus rahuldas mullu jaanuaris Tydyyakovi kaebuse osaliselt, tunnistas Põhja prefektuuri vaidlustatud esildised õigusvastaseks ja luges sellega Tydyyakovile tekitatud mittevaralise kahju hüvitatuks, kirjutab Õhtuleht.

Kohtud on tuvastanud, et Tydyyakov ei ole teinud kõike endast olenevat, et mittevaralist kahju vältida ja seda kõrvaldada, avalik koosolek siiski korraldati - Vene kultuurikeskuse juures pargis - ja põhiõiguste riive oli väheintensiivne.

Seetõttu on riigikohtu kolleegium seisukohal, et mittevaralise kahju rahaline hüvitis pole käesoleva haldusasja asjaoludest tulenevalt adekvaatne hüvitise viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles