Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delorean
Apar 
(True Panther)
Delorean Apar (True Panther) Foto: Repro

    Delorean

Apar

(True Panther)

Hinne 3

Baski eufooria

Baskimaalt Zarautzist pärit ja Barcelonas tegutsev nelik lõi läbi baleaaripopi kõrglainel kolm aastat tagasi kolmanda albumiga «Subiza» (millele eelnes kultus-EP «Ayrton Senna»), kuigi olid sarnast lennukat elektroonikat ning ranna- ja unelmarokki segavat muusikat teinud juba kümme aastat. Neljas album on traditsioonilisim: loojanguhämu on hajunud ja kirgas, hedonistlik popp laotatud üle vaatevälja.

Stuudiotöö on korralik ja energia on alles, aga puudust võiks ehk tunda tummistest sündiriffidest ja tumedamast poolest, mis ei väljendanud ju samuti midagi müstilist, kõigest öist pidu. Lõigutud sämplivokaalide asemel hingavad siin Ekhi Lopetegui kõrval päris naised (Glasser, Chairlifti Caroline Polachek), sünteesitud biidi asemel lajatavad staadionikõlaga päristrummid, mahlase house’i asemel hiline Simple Minds. Samas on see nii hõlpsalt vastuvõetav ja loomult igasuguse kuulaja vastu sõbralik muusika, et leiab kindlasti uusi fänne.

Valner Valme
-------------------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles