Krossiraja seadustamist saadab tüli

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vellaveres asuv Kulbilohu krossirada on kenasti korras, paar nädalat tagasi oli seal ka järjekordne võistlus. Nüüd on Konguta vald ja arendaja asunud ebaseaduslikult rajatud kompleksi ka detailplaneeringust alustades seadustama. Tartu maavanem ei kiitnud planeeringut aga  heaks, sest Konguta vallavalitsus jättis vaiete arutelust vaiete esitajad välja.
Vellaveres asuv Kulbilohu krossirada on kenasti korras, paar nädalat tagasi oli seal ka järjekordne võistlus. Nüüd on Konguta vald ja arendaja asunud ebaseaduslikult rajatud kompleksi ka detailplaneeringust alustades seadustama. Tartu maavanem ei kiitnud planeeringut aga heaks, sest Konguta vallavalitsus jättis vaiete arutelust vaiete esitajad välja. Foto: Kristjan Teedema

Keset Vellaveret ebaseaduslikult rajatud Kulbilohu krossiraja seadustamiseks algatatud detailplaneering tekitab kohalikes vastuväiteid ja Tartu maavanem jättis planeeringu heaks kiitmata.

«Kui detailplaneeringul pole maavanema heakskiitu, on see senise kohtupraktika järgi kehtetu,» kommenteeris Tartu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Margus Hendrikson Tartu maavanema Reno Haldre järelevalve tulemust Konguta vallas Vella­­veres asuva Reino maaüksuse detailplaneeringule.

Reino kinnistul asub Kulbilohu krossirada, kus viimane rallikross peeti paar nädalavahetust tagasi. Paraku on raja stardimaja ehitatud ehitusloata, Konguta vallavalitsusele on esitatud vaid hoone eskiisprojekt. Ehitusloata käis ka raja asfaltimine ning kõrge piirdeaia ja muldvallide rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles