Toomas Kivimägi: kaks erinevat Pärnut, kaks erinevat inimest

Toomas Kivimägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi
Toomas Kivimägi Foto: Elmo Riig / Sakala

Pankrot, saneerimine, klounipealinn, MUPO, PAUH ja maksmata arved olid märksõnad, mille järgi tunti Pärnut, ja seda mitte ammuses minevikus, vaid kõigest neli aastat tagasi. Tänaseks on see kõik möödanik. Mitte ükski neist ei käi enam Pärnu kohta. Klounid on palgalt maas, linnal käibevahendeid rohkem kui piisavalt, Pärnu on valge, vahepeal siit ära läinud kultuuriüritused ja suvekülalised Pärnus tagasi. Oli imeline suvi.

Seda kummalisem oli lugeda Pärnu Postimehe ajakirjaniku Teet Roosaare arvamuslugu, kus nelja aasta kokkuvõte Pärnu linna tegemistest päädis linnapea palga, auto ja tooliga. Mis sest, et linnakassast saan eelkäijast viiendiku võrra vähem, mis sest, et auto ikka sama ja tool vana.

Nii suur on kibestumine ja pettumus … edu üle. Kusjuures tänaseks on ka Pärnu Postimehe toimetus tunnistanud, et neli viiendikku koalitsioonileppest on täidetud. Teades meie ajakirjanike ülimat tagasihoidlikkust kiituse jagamisel linnavõimule, võib sellele lisada veel kümnendiku ja oled tõele veelgi lähemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles