Kiirvisiidile tulnud Baruto karjääri lõpetamist ei kahetse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson saabus külma ilma kiuste eile Eestisse T-särgi, lühikeste pükste ja sandaalide väel.
Kaido Höövelson saabus külma ilma kiuste eile Eestisse T-särgi, lühikeste pükste ja sandaalide väel. Foto: Liis Treimann

«Olen tavariietega juba nii harjunud, nagu oleks kogu aeg nendega olnud,» muljetas profikarjääriga lõpparve teinud ja kimono igapäevaste riiete vastu vahetanud Kaido Höövelson eile Tallinna saabudes.

«Ilm on teil siin külmavõitu, mul pole isegi sokke jalas. Naine pani need küll kaasa ja Helsingi lennujaamas võtsin lõpuks kotist välja, aga need olid varvassokid ja mul ei mahtunud ükski varvas õigesse kohta,» naeris Höövelson, kes seekord ei saabunud kodumaale veel lõplikult, vaid ainult külaskäiguks. Otsuse suhtes karjäär lõpetada mehel kahtlusi ei ole.

Kaks nädalat tagasi teatas Eesti parim profisumomaadleja Baruto, et lõpetab põlvevigastuse tõttu karjääri ning loobub kõrgeima tiitli yokozuna jahtimisest. Jaapani ühiskonnas kõrgelt austatud sumomaadlejana ei saa aga Baruto nimest loobunud Höövelson nii lihtsalt ära kõndida, vaid ees ootavad sportlaskarjääri lõpetamisega seotud tseremooniad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles