Parts: arvestada tuleb liikluskäitumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Tallinna-Tartu maanteel kaalutakse Tartu-Põltsamaa lõigul võimalust rajada sinna 2 + 1 rajaga uus teelõik, mille puhul tuleb lisaks ökonoomsusele arvestada ka selle mõju autojuhtide liikluskäitumisele.

«Tartu-Põltsamaa lõiguga on praegu selline plaan, et kaaluda niinimetatud 2 + 1 varianti. See tähendab, et seda teed planeeritakse 60 kilomeetri ulatuses, fikseeritakse, kus on möödasõidukohad mõttekamad ja kus mitte, siis osaliselt hakatakse investeerima,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts eile valitsuse pressikonverentsil.

Partsi sõnul on antud praegu roheline tuli selle projektiga tegelemiseks, kuid enne investeerimisotsuse tegemist tuleb olla veendunud, et see on mõistlik lisaks ökonoomsusele ka liikluskäitumise ja -ohutuse seisukohalt. «Me oleme praegu ette näinud möödasõite mitte selle 60-kilomeetrise teelõigu täies ulatuses, vaid osaliselt,» lisas Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles