Nädala plaat: interkontinentaalne miniseiklus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastacas & Tenniscoats
Pastacas & Tenniscoats Foto: promo

Pastacas & Tenniscoats

Yaki-Läki

(Õunaviks/Afterhours)

Hinne 4

Pastacas on juba ammu Soomes elav Viljandi mees Ramo Teder, Tenniscoats on Jaapani duo Saya ja Takashi Ueno. Pastaca kaubamärk on luuperipõhine eksperimenteeriv autorifolk-poptronica, Tenniscoats on tuntud psühhedeelses võtmes avantpopi artistina. Pastacas kohtus nendega üsna juhuslikult oma esimesel Jaapanis käigul. Keeruline öelda, kuidas nii erinevad artistid ühisosa leidsid. Võimalik, et omanäolisuses oligi kokkupuutepunkt.

Igal juhul on nad tänaseks koos musitseerinud kontsertidel Jaapanis, Eestis ja Soomes ning asjalood veeresid sujuvalt sedamoodi, et kahe aasta eest sulgesid nad end Pastaca Kirjakkalas asuvasse kodustuudiosse. Mis seal sees täpselt toimus, on teadmata, kuid väljusid nad sealt nelja päeva pärast tosina looga. Kõik need mahtusid ka ühisalbumile.

Album on loomulikult üsna kummaline, aga ega nendelt artistidelt ju muud olegi oodata. Kes on harjunud Pastaca mõnusa lo-fi-elektroonika ja luuperiga, siis sellelt albumilt seda ei leia. Valdavalt on sel puhas akustiline materjal. Lauldakse nii eesti, soome, jaapani kui inglise keeles. Neli pala on sootuks instrumentaalsed. Kitarrid, mandoliin, melodica, lisaks põsetäis flööti ja näpuotsaga hiiu kannelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles