Galerii: perekontserdiga avati tammeparkide rajamine Eesti 100. sünnipäevaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Kadrioru pargi kontserdiväljakul sai täna alguse ettevõtmine, mille eesmärk on vabariigi sajandaks juubeliks rajada igasse maakonda vähemalt üks 100 tammega park.

Projektis osalemiseks on andnud nõusoleku paljud koolid ja omavalitsused. Kooliõpilased alustavadki sel sügisel tõrude korjamist ning neist istikute kasvatamist. Kui järgnevate aastate jooksul noorte tammede eest hästi hoolitsetakse, kasvavad need piisavalt tugevaks, et Eesti 100. juubeliaastal saaks istutada neist kodulinnas või -vallas tammepargid, -salud või -puiesteed.

Ettevõtmises on oodatud kaasa lööma kõik huvilised, kes soovivad sel sügisel korjatud tõrudest oma pere, suguvõsa või sõpruskonna tammiku rajada. Neile, kellel tammepuu istutamiseks sobivat maalappi pole, on selle leidmiseks lubanud appi tulla «Teeme ära» talgupäeva korraldusmeeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles