Politsei manitseb autojuhte laste suhtes ettevaatusele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teede äärde kuhjatud lumevallid on nii kõrged, et autojuhid ei pruugi nende varjust välja astuvaid lapsi märgata.
Teede äärde kuhjatud lumevallid on nii kõrged, et autojuhid ei pruugi nende varjust välja astuvaid lapsi märgata. Foto: Karli Saul.

Politsei palub kõigil sõidukijuhtidel olla järgmisel nädalal väga tähelepanelikud, sest liikluses on tagasi jõuluvaheajalt naasnud koolilapsed.


«Rohke lume tõttu on paljude tänavate ääres ning ülekäiguradade juures lumehunnikud nii kõrged, et väike koolijüts ei pruugi sealt tagant väljagi paista,» sõnas PPA Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

«Lisaks on lumetuisu korral nähtavus piiratud ja ka auto pidurdusmaa libeduse tõttu tavapärasest tunduvalt pikem. Seepärast tuleks autojuhtidel ülekäiguradade juures kindlasti hoog maha võtta, silmad lahti hoida ja arvestada, et kõrge lumevalli varjus võib oodata tee ületamise võimalust mõni laps,» lisas ta.

Lapsevanemad peaksid Kasemetsa sõnul aga kindlasti oma võsukestele sõnad peale lugema, sest võrreldes ajaga, mil lapsed koolivaheajale läksid, on nende koolitee talviste teeolude tõttu muutunud tunduvalt ohtlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles