Saarts: järelikult Laar kontrollib erakonda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar väitlemas.
Mart Laar väitlemas. Foto: Priit Simson

Politoloog Tõnis Saartsi sõnul näitab kahtlus, et Mart Laar võis juhtida Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), omamata selleks mandaati, seda, et esimees hoiab erakonda oma kontrolli all.


«See, et sellest probleemi ei tehtud, viitab minu meelest, et esimees kontrollib erakonda. Kui erakonnas oleks tugev siseopositsioon, siis oleks see probleem ka jõulisemalt erakonnasiseselt tõstatatud,» kommenteeris Saarts rahvaliitlase Kajar Lemberi tõstatatud kahtlust, et Mart Laaril pole volitusi IRLi juhtida.

«Muidugi võis küsimus olla ka strateegilistes valikutes, kuna sel aastal olid kahed valimised, siis seetõttu ei soovitud vahetult enne valimisi esimehe valikuga tegelema hakata,» lisas ta.

«Päris korrektne see kõrvalt vaadates muidugi ei tundu. Erakonnal on oma põhikiri ja sellest lähtuvalt tuleb seda vaadata. Siin täpsemaid hinnanguid ma ei annaks», ütles Saarts.

Kajar Lember tõstatas oma blogis küsimuse, kas Mart Laaril on üldse volitusi IRLi juhtida, sest esimehe volitused lõppesid juba maikuus.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri ütles Postimees.ee'le, et Laar sai uued volitused 2009. aasta juulikuisel suurkogul, kui otsustati varasemaid volitusi pikendada. Kas erakonna põhikiri lubas niiviisi volitusi pikendada, sellele Veri ei vastanud.

Laari volitustega samal moel pikendas 18. juuli suurkogu ka teiste suurkogul valitavate organite (aseesimehed, eestseisus, aukohus ja revisjonikomisjon) volitusi.

IRLi järgmine suurkogu koguneb 31. jaanuaril Tallinnas Solarise keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles