Henrik Roonemaa: levi on, levi ei ole

Henrik Roonemaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Erakogu

Viimase paari nädala üheks kõige põletavamaks tehnoloogiaküsimuseks Eestis on kerkinud see, kas levi on või levi ei ole. Osa inimesi väidab, et EMT levi on viimaste kuude jooksul väga kehvaks jäänud ja et EMT on seal midagi susserdanud ning ajab nüüd avalikkusele puru silma.

EMT tehnoloogiajuht Tiit Tammiste ütles aga Kuku raadios «Digitunni» saates, et see pole tõsi ning vastupidi, EMT on pidevalt levi parandamisse suuri summasid investeerinud ja kavatseb seda edaspidigi teha.

Kogu see kära mobiililevi ümber näitab ilmekalt, kuivõrd kiiresti on mobiilside meie jaoks eluliselt vajalikuks teenuseks saanud. Vaevalt mõni aasta tagasi olid leviaugud igapäevane nähtus ning mitmete megabittideni sekundis küündivad mobiilse andmeside kiirused täiesti tundmatu suurus. Praegu aga on see pea igaühele taskukohane ja igale nutitelefoni omanikule ka vajalik teenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles