ETV2 jätkab pärast olümpiat laste- ja noorteprogrammina

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV2 logo
ETV2 logo Foto: Eesti Rahvusringhääling

Eesti Rahvusringhäälingu juhatus otsustas täna, et Pekingi olümpiamängude järel, alates 25. augustist on digitaalne telekanal ETV2 pühendatud lastele ja noortele.

ETV teisel kanalil on parimal eetriajal kaks ja pool tundi lastesaateid, lisaks tunniajane muusikaprogramm, vahendas rahvusringhäälingu pressiesindaja.

Igal argiõhtul kell 18-20.30 saavad lapsed näha Tomi ja Anni ettevõtmisi, multifilme ning ETV lastesaadete kullafondi.

Kell 20.30-21.30 on eetris muusika - välis- ja omamaised popkontserdid ning laste laulusaated. Nädalavahetustel on kavas pikemad lastelavastused ja mängufilmid. ETV2 programmi valib lastesaadete toimetuse juhi kohusetäitja Margus Saar.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul selgus teise kanali esialgu teatatust pikem eetriaeg hiljutiste eelarvearutelude käigus. Uue kanali eetrissetoomise tingimuseks oli võimalikult väike rahaline kulu. ETV2 eelarve kuni aasta lõpuni on koos edastuskuludega 1,5 miljonit krooni.

«Oleme teise kanali rahastamise osas 2009. aastaks siiani lootusrikkad,» ütles Allikmaa.

«Arvame, et majanduse oodatust aeglasem kasv ja riigieelarve kärped ei eksita valitsust ja Riigikogu sedavõrd, et rahvusringhäälingu teise, siis juba täiemahulise kanali avamine lükatakse määramata kaugusesse. Mõistagi peavad kõik praeguseid tegevusi kokku tõmbama ja kulutused kriitiliselt üle vaatama, kuid see ei tohiks tähendada kogu avaliku sektori taandarengut,» leidis Allikmaa.

«Avalik-õiguslik meedia on digitaalpöörde ja kasvava konkurentsi tingimustes kindlasti see valdkond, mis ootab arendamist. Seda vajadust on mõistnud enamus Euroopa riike, suurendades viimastel aastatel oluliselt avalik-õiguslike programmide arvu,» sõnas Allikmaa.

«Arvame, et sellised arengud muutuvad lõpuks mõistetavaks ka Eesti poliitilisel maastikul. Selleks otsustasimegi anda omapoolse tõuke, hoides teist kanalit eetris aasta lõpuni, praegu lastele ja noortele mõeldud 3,5-tunnise programmiga. Loodame, et see samm toob kaasa sisuka mõttevahetuse ühiskonnas ja et vajadus teise kanali järele saab senisest selgemaks,» rääkis Allikmaa.

ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul on Eesti telekanalite programmides omakeelsetest lastesaadetest suur puudus, seetõttu otsustati ETV2s keskenduda esmajärjekorras just lastele.

"Tahame väikestele vaatajatele pakkuda rõõmsaid kohtumisi armsaks saanud sõpradega, muuta nende maailma helgemaks ja teadmisterohkemaks. Ainult välismaiseid multikaid vaadates ja arvutimängudega aega viites jääb laste hingeelu vaeseks ja ühekülgseks,» ütles Pruuli.

««Saame kokku Tomi juures» jääb alles ka ETV1 programmi harjunud eetriajale kell 17-18. Need lapsed, kes jõuavad lasteaiast või koolist koju hiljem, saavad saadet vaadata ETV2st,» rääkis Pruuli.

ETV2 levib tasuta maapealses digilevis koos teiste Eesti telekanalitega. Digikanalite vaatamiseks on vajalik MPEG4 AVC kodeeringut toetav digiboks või teler.

Digiboksi saab osta või rentida elektroonikakauplustest, sealt saab informatsiooni ka häälestuse ja paigalduse kohta. Tasulist lepingut ETV2, nagu ka teiste Eesti üleriigiliste kanalite digitaalseks vastuvõtuks sõlmima ei pea.

Osade kaabellevi operaatorite pakettides on ETV2 juba sees, sellisel juhul pole eraldi digiboksi vaja soetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles